Župan Osječko-baranjske županije dr. sc. Vladimir Šišljagić potpisao je 30. prosinca 2016. godine ugovore s predstavnicima četiri lokalne akcijske grupe (LAG), i to Baranje, Karašice, Vuke-Dunava i Strossmayera. LAG-ovi su u Osječko-baranjskoj županiji dobro organizirani, pa im je dodijeljeno čak 34 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja za unaprjeđenje komunalne i društvene infrastrukture. Međutim, ta sredstva Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju trebala bi im odobriti tek u veljači ili ožujku 2017. godine, pa im u premošćivanju tog razdoblja pomaže Županija. Predstavnici LAG-ova stoga su sa županom Šišljagićem potpisali ugovore o predfinaciranju u ukupnom iznosu od 480.000 kuna. Ta sredstva LAG-ovi će vratiti u županijski proračun kada im bude uplaćen novac iz Programa ruralnog razvoja.
– Ovo je najbolji ovogodišnji dar svima nama, jer će nam pomoći da premostimo razdoblje do dobivanja pravih sredstava. LAG Baranja dobio je 8,5 milijuna kuna odlukom Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnog razvoju – rekao je potpredsjednik LAG-a Baranja i gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš.
– LAG Karašica najveći je LAG na području županije i treći po veličini u Hrvatskoj. Sastoji se od čak 94 članice (17 jedinica lokalne samouprave, 4 grada i 13 općina, OPG-ova i brojnih ustanova i udruga) i obuhvaćamo sjeveroistočni dio županije. Zahvalni smo županiji na predfinanciranju jer to omogućuje da se “zavrte” puno veća sredstva kroz Mjeru 19.2. koju smo ostvarili privremenom odlukom (za LAG Karašicu to je 11.2 milijuna kuna)” – istaknuo je predsjednik LAG-a Karašica i gradonačelnik Našica Krešimir Žagar.

Predsjednica Lag-a Strossmayer, Božana Rogalo, dana 30.prosinca 2016.godine potpisala je ugovor o dodjeli sredstava sa Županom Osječko-baransjke županije.
Ugovrom je definirano da se Lag-u Strossmayer dodjeljuje pomoć u iznosu 100.000,00 kn za predfinanciranje aktivnosti iz podmjere 19.4.