PROJEKT

Korisno za zajednicu

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Odlukom o financiranju od 20. veljače 2019. godine je odobrilo LAG-u ”STROSSMAYER” financiranje projekta „Korisno za zajednicu“ u bespovratnom iznosu od 2.523.659,37 kn.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Korisno za zajednicu” LAG-a ”Strossmayer” potpisala predsjednica Božana Rogalo. Trajanje provedbe projekta je 30 mjeseci.

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europske unije, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu.

Partneri na projektu su: HZZ, Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Đakovo, Općina Semeljci, Općina Viškovci, Općina Satnica Đakovačka, Općina Trnava i Općina Strizivojna.

Cilj projekta je promicanje zapošljavanja i aktiviranja žena u nepovoljnom položaju te prevencija rane institucionalizacije.

Projektom je zaposleno 16 žena starijih od 50 godina, najviše srednje stručne spreme sa područja navedenih Općina, koje se brinu o 75 korisnika.

Projekt se provodi na području 5 Općina u sastavu LAG-a koje su ujedno i partneri na projektu: Općine Semeljci, Općine Viškovci, Općine Satnica Đakovačka, Općine Trnava i Općine Strizivojna. Putem projekta nabavljeni su i bicikli s kojima zaposlene žene lakše obavljaju brigu o korisnicima.

Kroz provedbu projekta žene se brinu o svojim i više nego zadovoljnim korisnicima, redovito se provjerava zadovoljstvo korisnika te se redovno održavaju sastanci na kojima zaposlene žene u pozitivnom ozračju dijele svoja iskustva o radu s krajnjim korisnicima te su u suradnji s projektnim timom raspravljaju o idejama i rješenjima, kako bi se na što bolji način brinule o svojim korisnicima.