PROJEKT

Mladi – budućnost ruralnih područja

LAG-u ,,STROSSMAYER” odobren je projekt pod nazivom ,,MLADI – BUDUĆNOST RURALNIH PODRUČJA“ koji je prijavljen na Poziv za prijavu projekata Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ovim projektom ostvarena je još jedna dobra suradnja s Općinom Viškovci koja je ujedno i partner na projektu te je osigurala besplatni prostor za odvijanje aktivnosti.

Projekt se provodi na području Općine Viškovci, početak projekta je bio u ožujku 2020. godine a provodit će se 8 mjeseci. Ciljne skupine koje će biti obuhvaćene projektom su mladi dobi od 18 do 30 godina. U projekt se uključilo 20 mladih osoba. Projektom je zaposlena 1 nezaposlena mlada ženska osoba.

Osnovni cilj projekta je mladim osobama omogućiti bolju kvalitetu života u ruralnom području, odnosno informiranje, educiranje te osnaživanje mladih osoba.  

Ovim projektom se mladima pruža informiranje i educiranje o mogućnostima bavljenja poljoprivredom, seoskim turizmom, otvaranju obrta te raznim ostalim korisnim temama čime se želi potaknuti njihovo zapošljavanje i ostanak u ruralnim područjima. Putem raznih atraktivnih edukacija, radionica i izleta se doprinosi smanjenju jaza između prilika za mlade osobe u ruralnim i urbanim sredinama.