PROJEKT

Društveni kutak 60+

Projekt ”Društveni kutak 60+” financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku, prijavitelj je LAG ”Strossmayer” a partneri na projektu su bili Općina Viškovci, Udruga žena ”Cicika” i Udruga Bežična mreža Viškovci (BMV). Projekt se provodio od početka lipnja 2018. godine do veljače 2019. godine. 

Osnovni cilj projekta je osobama starije životne dobi omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena uključujući fizičku i socijalnu uključenost kroz razne aktivnosti.

U projekt je bilo uključeno 40 osoba starije životne dobi koje su sudjelovale u raznim aktivnostima: kreativnim, kulturnim, edukativnim, informatičkim i zabavnim. Kroz projekt su se  učili koristiti računalom, savladavali različite tehnike oslikavanja, zabavnih igara, tjelovježbe, išli na razne izlete i slično a organizirana je i izložba radova koje su sudionici izradili kroz projekt u prostorijama Sportsko-kulturnog centra u Viškovcima.

Sudionici u projektu su bili oduševljeni aktivnostima i projektom te je provedbom projekta uz izrađene predmete i stečena znanja nastalo i puno lijepih uspomena na zajedničke trenutke.