Program zapošljavanja žena – Zaželi – Faza III

Kao nositelj projekta, LAG „Strossmayer“ je 8. ožujka 2023. godine s početkom u 14:00 sati održao uvodnu konferenciju Programa zapošljavanja žena Zaželi faza III – „Korisne za zajednicu“. Konferencija je bila u skladu s duhom međunarodnog Dana žena, ciljem projekta, te europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, zaštiti prava žena te promicanju socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva.

Na samom početku konferencije, predsjednica LAG-a „Strossmayer“ Božana Rogalo pozdravila je sve prisutne, a posebno zaposlene žene te predstavnike partnera na projektu. Partneri na projektu su: Općina Semeljci, Općina Viškovci, Općina Satnica Đakovačka, Općina Strizivojna, Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Đakovo te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Osijek. Ukupna vrijednost projekta iznosi 78.740,92 EUR (593.273,50 kn), a projekt je sufinanciran iz Europske unije u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda fonda u 100%-tnom iznosu. Razdoblje provedbe projekta je od 20. 12. 2022. godine do 20. 8. 2023. godine, a zapošljavanje žena je na 6 mjeseci. Projektom je zaposleno 12 žena sa područja općina partnera koje se brinu o 72 krajnja korisnika.

Realizacijom projekta osigurat će se: zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju, podizanje kvalitete života krajnjih korisnika i prevencija prerane institucionalizacije, razvoj ruralnih područja te širenje socijalne integracije.

 

 

lag_strossmayer_djakovo_dan_zena_2023_3lag_strossmayer_djakovo_dan_zena_2023_3