Završena je provedba i odobrena potpora za još jedan projekt odobren putem 4. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“ za tip operacije 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” sukladan tipu operacije 4.1.1. PRR RH, iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“. 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u srpnju 2023. godine odobrila je iznos potpore od 19.747,83 EUR za projekt prijavljen na 4. LAG Natječaj naziva ,,Kupnja poljoprivredne mehanizacije za ratarsku i voćarsku proizvodnju“ korisnika Agro Djurinski, obrt za poljoprivredu, vlasnika Marinela Djurinski i Marko Djurinski.

Agro Djurinski, obrt za poljoprivredu iz Paljevina je poljoprivredno gospodarstvo s uspješnim radnim iskustvom u djelatnosti poljoprivrede, posebice ratarskoj i voćarskoj proizvodnji. Nabavkom novog viličara i tresača višanja koja je bila predmet ulaganja osigurali su modernizaciju i povećanje profitabilnosti samog obrta, ali i budućnost svoje obitelji.

Izvor fotografija: LAG Strossmayer