Završena je provedba i odobrena potpora za još jedan projekt odobren putem 4. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“ za tip operacije 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” sukladan tipu operacije 4.1.1. PRR RH, iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“. 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u srpnju 2023. godine odobrila je iznos potpore od 19.747,83 EUR za projekt prijavljen na 4. LAG Natječaj naziva ,,Kupnja traktora“ korisnika LUKERIĆ, obrt u poljoprivredi, vlasnika Slavko Lukerić.

LUKERIĆ, obrt u poljoprivredi, vlasnika Slavko Lukerić je poljoprivredno gospodarstvo s velikim radnim iskustvom u djelatnosti poljoprivrede i ratarskom proizvodnjom na 56 ha koju će lakše obrađivati s nabavkom novog traktora koja je bila predmet ulaganja.

Ovim projektom korisnik je osuvremenio svoju poljoprivrednu i ratarsku proizvodnju ulaganjem, te osigurao nastavak razvoja i širenje za svoj obrt i budućnost svoje obitelji.

Izvor fotografije: LAG Strossmayer