Završena je provedba i isplaćena cjelokupna potpora za još jedan projekt odobren putem 4. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“ za tip operacije 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva” sukladan tipu operacije 4.1.1. PRR RH, iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“.  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u rujnu 2023. godine isplatila je cjelokupan iznos potpore od 18.261,73 EUR za projekt prijavljen na 4. LAG Natječaj naziva ,,Kupnja mehanizacije, sadnja novih nasada lijeske, sadnja novih nasada šljiva i rekonstrukcija postojećeg nasada šljiva“ korisnika OPG Sabo Ružica.

Nositelj projekta će ostvarenim sredstvima osuvremeniti mehanizaciju i smanjiti troškove gospodarstva u voćarskom sektoru. Ulaganje se odnosi na kupnju nove freze za obradu voćarskih površina te kupnju GPS navigacije za preciznu poljoprivredu. Sadnjom novih nasada lješnjaka i povećanjem kapaciteta proizvodnje šljiva, što uključuje kupnju novih sadnica te rekonstrukciju postojećeg nasada, nositelj projekta je osuvremenio voćarsku proizvodnju.

OPG bavi se tovom brojlera te proizvodnjom voćarskih i ratarskih kultura. Ratarska i voćarska proizvodnja obavljaju se na 28,24ha.