Završena je provedba i isplaćena cjelokupna potpora za još jedan projekt odobren putem 4. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“ za tip operacije 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva” sukladan tipu operacije 4.1.1. PRR RH, iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“.  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u rujnu 2023. godine isplatila je cjelokupan iznos potpore od 19.747,83 EUR za projekt prijavljen na 4. LAG Natječaj naziva ,,Kupnja tanjurače i prskalice“ korisnika OPG Benjamin Knezičić.

Gospodarstvo se godinama bavilo stočarstvom i ratarstvom, dok se zadnjih godina bavi isključivo ratarstvom gdje posjeduju ogromno iskustvo. Obrađuju 130 hektara poljoprivrednog zemljišta te proizvedene količine iz godine u godinu rastu.

Kupnjom tanjurače i prskalice u svrhu vlastite primarne proizvodnje povećat će ekonomičnost poslovanja kvalitetnijom pripremom tla za sjetvu ratarskih kultura i boljom zaštitom tla.

Izvor foto/tekst: LAG Strossmayer