Završena je provedba i isplaćena cjelokupna potpora za još jedan projekt odobren putem 4. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“ za tip operacije 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva” sukladan tipu operacije 4.1.1. PRR RH, iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“.  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u rujnu 2023. godine isplatila je cjelokupan iznos potpore od 19.747,83 EUR za projekt prijavljen na 4. LAG Natječaj naziva ,,Nabavka poljoprivredne mehanizacije za ratarstvo i voćarstvo“ korisnika Melius, obrt za poljoprivredu i knjigovodstvo, vlasnika Martina Kapteina.

Korisnik Martin Kaptein već godinama se bavi voćarstvo i ratarstvom, a ovo je drugi projekt na koju se prijavljuje i ostvaruje potporu na LAG Natječaju. Ostvario je potporu na mjeri 1.1.4. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava i sad mjeru 1.1.1. kojom ulaže u nabavku nove mehanizacije odnosno kupnju novog grubera, prednjeg traktorskog utovarivača, sakupljača lješnjaka, spremnika za transport lješnjaka, električne škare i navigaciju.

Ostvarenim sredstvima potpore putem LAG Natječaja za Melius, obrt značajno su se smanjili troškovi proizvodnje, a ponajprije troškovi radne snage, goriva i rezervnih dijelova pošto je postojeća mehanizacija bila dosta stara. Realizacijom projekta ostvareni su zadani ciljevi samog Korisnika projekta.

Izvor: Foto LAG Strossmayer