Završena je provedba i isplaćena cjelokupna potpora za još jedan projekt odobren putem 4. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“ za tip operacije 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva” sukladan tipu operacije 4.1.1. PRR RH, iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“.  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u rujnu 2023. godine isplatila je cjelokupan iznos potpore od 7.377,80 EUR za projekt prijavljen na 4. LAG Natječaj naziva ,,Ulaganje u kupovinu stroja za kupljenje lješnjaka“ korisnika Iva, obrt u poljoprivredi i turizmu vlasnice Iva Habada.

Iva, obrt u poljoprivredi i turizmu vlasnice Iva Habada trenutno se bavi voćarskom i ratarskom proizvodnjom na 64,18 ha poljoprivredne površine. Od 2015. godine započinju s podizanjem prvih nasada lješnjaka poštujući načela ekološke poljoprivredne proizvodnje.

Ostvarenim sredstvima potpore putem LAG Natječaja za obrt Iva realizirana je kupnja novog vučenog stroja za kupljenje lješnjaka kojim se uvelike poboljšala kvaliteta te učinkovitost sakupljanja lješnjaka.

Izvor: Foto LAG Strossmayer