Završena je provedba i isplaćena cjelokupna potpora za još jedan projekt odobren putem 3. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“ za tip operacije 1.1.4. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” sukladan tipu operacije 6.3.1. PRR RH, iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“.  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u srpnju 2022. godine isplatila je cjelokupan iznos potpore od 111.382,50 kn (kunska protuvrijednosti 15.000 EUR) za projekt prijavljen na 3. LAG Natječaj naziva ,,Povećanje obima proizvodnje kupovinom poljoprivrednog zemljišta i redukcija određenih operacija pri uništavanju korova“ nositelja projekta OPG Vračević Ksenija.

Poljoprivreda je obiteljska djelatnost kojom se kroz generacije bave u obitelji Vračević. OPG Vračević Ksenija je malo poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi uzgojem žitarica i uljarica, šljive i vinove loze za proizvodnju kvalitetnih vina na površini od 3,15 ha.

Ostvarenim sredstvima potpore putem LAG Natječaja za OPG Vračević Ksenija realizirana je kupnja poljoprivrednog zemljišta i kupnja nove poljoprivredne opreme, odnosno malčera.