Završena je provedba te nakon obavljenog posjeta lokaciji ulaganja od strane LAG-a ,,Strossmayer“ isplaćena cjelokupna potpora za još jedan projekt odobren putem 3. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“ za tip operacije 1.1.4. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” sukladan tipu operacije 6.3.1. PRR RH, iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u prosincu 2021. godine isplatila cjelokupan iznos potpore od 111.382,50 kn (kunska protuvrijednosti 15.000 EUR) za projekt prijavljen na 3. LAG Natječaj naziva ,,Kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme ˝ nositelja projekta OPG GRGIĆ SLAVEN.

Zahvaljujući odobrenim sredstvima putem LAG Natječaja OPG Grgić Slaven je dobio neophodnu poljoprivrednu mehanizaciju, strojeve i opremu koji će uvelike pridonijeti uspješnoj priči kao i opstanku ovog OPG-a. Putem odobrenog projekta OPG Grgić Slaven je nabavio frezu, dva trimera, malčer, rabljeni traktor, plug, atomizer i rabljenu leđnu prskalicu koje će uvelike olakšati radove na gospodarstvu i omogućujući njihovo kvalitetno obavljanje.

OPG GRGIĆ SLAVEN registriran je 2003. godine. Vinogradarstvom se bavi od 1987. godine kao kooperant tadašnjeg PIK-a Đakovo. Površina vinograda iznosi otprilike 12.000m2 na ukupnoj površini od 1,5 h.

Kroz godine OPG GRGIĆ SLAVEN ulaže u objekt i vinski podrum u kojem unazad 20 godina proizvodi graševinu za svoje potrebe, a od 2017. godine su prijavljeni u Ministarstvu poljoprivrede odnosno odobrena im je proizvodnja i prodaja njihovog proizvoda GRAŠEVINE GRGIĆ SLAVEN na adresi B. A. Mandića, Mandićevac.

Čestitamo još jednom OPG-u GRGIĆ SLAVEN na uspješno provedenom projektu te želimo puno uspjeha u daljnjem radu!