U prostorijama LAG-a ,,Strossmayer” su na prigodnom domjenku povodom odobrenja projekata izabranih na 1. LAG Natječaju od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, sudjelovali predstavnici poljoprivrednih gospodarstva čiji projekti su odobreni za financiranje.

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je Odluke o dodjeli sredstava za korisnike koji su podnijeli Zahtjev za potporu na 1. LAG Natječaj za tip operacije 1.1.4.”Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” LAG-a ,,Strossmayer”.

Pravo na potporu putem 1. LAG Natječaja ostvarila su 4 korisnika. Svakom prijavitelju odobrena je potpora u visini 111.678,00 kuna te ukupna vrijednost odobrene potpore putem 1. LAG Natječaja iznosi 446.712,00 kuna.

Odobreni su: Projekt ”Pčelarstvo Schleis”, nositelja OPG Schleis Gabrijela, Projekt “Podizanje i opremanje nasada lijeske” nositelja Melius, obrt za poljoprivredu i knjigovodstvo vlasnika Martina Kapteina, zatim Projekt “Modernizacija gospodarstva i ulaganje u kupnju strojeva i opreme”, nositeljice OPG Ivane Marjanović, te Projekt “Povećanje i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje nositelja OPG-a Denisa Duvnjaka.

Još jednom čestitamo svim nositeljima i želimo im uspješnu provedbu projekata!