Riječ je o operaciji 4.1.1 “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”, najavila je ministrica gostujući u emisiji za selo i poljoprivredu.

Foto: Depositphotos/branexhttps://www.facebook.com/v3.2/plugins/like.php?action=like&app_id=188383504537153&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df319bbf037ecf2c%26domain%3Dwww.agroklub.com%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.agroklub.com%252Ff1b8c4c66458608%26relation%3Dparent.parent&container_width=0&href=https%3A%2F%2Fwww.agroklub.com%2Fpoljoprivredne-vijesti%2Fvuckovic-iduce-godine-i-natjecaj-za-nabavu-opreme-za-navodnjavanje%2F72531%2F&layout=button_count&locale=hr_HR&sdk=joey&share=false&show_faces=false&size=small

  •  933
  •  149
  •  0

Otvaranje natječaja kojim će se moći nabavljati oprema za navodnjavanje, ministrica poljoprivrede Marija Vučković najavila je gostujući u emisiji Hrvatskog radija “Emisija za selo i poljoprivredu”, urednika Martina Vukovića. 

Natječaj će biti raspisan iduće godine, a riječ je o operaciji 4.1.1 “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”. 

Ideja je, pojasnila je, potekla od određenih županija, prvenstveno Virovitičko-podravske. 

“Nama sustavi navodnjavanja koriste. Ako se stvarno koriste na poljoprivrednom zemljištu, pomažu smanjiti štete od klimatskih promjena, od nepogoda i povećati prinose”, istaknula je Vučković te dodala kako Ministarstvo inzistira na povećanju korištenja sustava navodnjavanja, a pokušat će i dodatno pomoći poljoprivrednicima. 

Virovitičko-podravska lider u navodnjavanju

Virovitičko-podravska županija do sada je izgradila tri sustava navodnjavanja: Kapinci – Vaška, Đolta i Novi Gradac – Detkovac. 

“Znamo da smo kao županija jedan od hrvatskih lidera po ulaganju u sustave navodnjavanja, ali kako bi ti sustavi bili u još većoj funkciji, potrebno je našim poljoprivrednicima koji su u obuhvatu sustava navodnjavanja, pomoći kupiti opremu, kako bi se ti sustavi, koji su se ove godine počeli sve više koristiti, sve više koristili i ubuduće”, kazao je župan Igor Andrović.

Do kraja godine raspisivanje osam novih natječaja iz ruralnog razvoja

Sustavi navodnjavanja povećavaju konkuretnost svakog poljoprivrednika, a posebno su se pokazali značajni u ovoj sušnoj godini, stoji na službenoj stranici VPŽ-a.

Osim navodnjavanja, u emisiji se raspravljalo i o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, hrvatskim strateškim ciljevima, trenutnim problemima u stočarstvu, drastičnom poskupljenju cijena, vinskoj omotnici…

Izvor: agroklub.com