Poduzetnice Istre, Slavonije i Banovine održat će sutra u subotu, travnja, u Hrvatskom domu u centru grada Gline Aktivni dan poduzetnica sa svrhom povezivanja te solidarnog kupovanja proizvoda i usluga naziva „Lobbying for Shopping“ otvorenog za sve građane i posjetitelje Gline. Aktivni dan prilika je za uzajamno jačanje suradnje na dobrobit udruženih žena poduzetnica, njihovu promidžbu i prodaju proizvoda i usluga.
Cjelodnevni program započet će okupljanjem poduzetnica u Hrvatskom domu i prijemom kod gradonačelnika grada Gline Stjepana Kostanjevića, suorganizatora okupljanja hrvatskih poduzetnica u Glini. Za svoje gošće, domaćini su pripremili bogat cjelodnevni program od upoznavanja s poviješću Banovine, obilaska grada, predavanja i razmjene iskustava.
Inicijativa je to Udruge poduzetnica Banovine na čelu s predsjednicom Slavicom Crnković da cjelodnevnim programom ugoste poduzetnice iz Istre, udružene u BPW Klub Pula na čelu s predsjednicom Alidom Perkov, i poduzetnice iz Slavonije udružene kroz projekt „Ženska perspektiva“ Udruge za razvoj poduzetništva Perspektiva iz Lipika na čelu s predsjednikom Tomislavom Lneničekom.
U okviru Aktivnog dana održat će se i okrugli stol na temu „Žene u gospodarstvu“ s ciljem promicanja i unapređivanja poduzetništva i poduzetničke kulture poslovnih žena i poduzetnica, poticanje žena u prihvaćanju edukacija, profesionalnog usavršavanja te na korištenje svojih radnih sposobnosti i inteligencije u vlastitom napretku kao i provođenje zajedničkih društvenih akcija. Bit će obuhvaćene i teme davanja jednakih mogućnosti i statusa ženama u gospodarskom, društvenom i političkom životu bez diskriminacije.
Promoviranje prijateljstva, suradnje i razumijevanja među poslovnim ženama i širenje pozitivne poduzetničke klime posebno naglašava Slavica Crnković u ime poduzetnica Banovine te dodaje „važno je poticanje žena u ostvarivanju i prihvaćanju vlastite odgovornosti prema lokalnoj i nacionalnoj zajednici”.

Projekt „Ženska perspektiva“ financira Udruga za razvoj poduzetništva „PERSPEKTIVA“, Lipik, Vukovarska avenija 10/6, OIB: 11595112030, registrirana u Registru udruga RH pod brojem 11000590,

e-mail: [email protected], www.perspektiva.hr
Udruga za razvoj poduzetništva
“PERSPEKTIVA”
Predsjednik udruge
Mr.sc. Tomislav Lneniček dipl.ing.
HR – 34551 LIPIK Vukovarska 10/6
M. +385 (0) 98 803 211
T./F. + 385 (0) 34 474 026
www.perspektiva.hr

Mr.sc. Dragica Karajić
Voditelj projekta “Ženska
perspektiva”
Udruga za razvoj poduzetništva
„Perspektiva“
E-mail: [email protected]
Mobitel: +385 (0) 98 214 510
Skype adresa: Dragica_108