Zahtjevi za 2020. godinu za mjere iz Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja mogu se podnijeti do 31. siječnja, navode iz APPRRR-a.

Zahtjevi za 2020. godinu za mjere iz Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja u Republici Hrvatskoj od 2015. do 2020. godine mogu se podnijeti do 31. siječnja 2021. godine, podsjećaju iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Inače, dodjeljuje se za poboljšanje učinkovitosti provedbe uzgojnog programa, te kao potpora uzgoju programom predviđenih pasmina i uzgojnih tipova konja.

‘Poboljšanje učinkovitosti’ sastoji se od dvije podmjere:

  • Potpora ocjeni vanjštine i procjene radne sposobnosti
  • I organizaciji konjičkih sportskih natjecanja (Nacionalnog kupa, nacionalnog prvenstva i prvenstva za mlade konje u dresurnom, preponskom i daljinskom jahanju, vožnji zaprega, galopskim i kasačkim utrkama).

Dok se mjera uzgoja programom predviđenih pasmina i uzgojnih tipova konja sastoji također od dvije podmjere: potpora uzgoju rasplodnih kobila i uzgoju rasplodnih pastuha.

Sve potrebne informacije možete pronaći ovdje.

Izvor: agroklub.com