Projekt ”Mladi – budućnost ruralnih područja” koji se provodi s mladima s područja Općine Viškovci uspješno se provodi putem online nastave. Zbog trenutne situacije u zemlji izazvane pandemijom COVID-19, radionice se provode putem Jitsi Meet-a kao nastava na daljinu.

U tijeku su informatičke radionice koje se sastoje od osnova informatike do zahtjevnijih programa koji se koriste u današnjem poslovanju (Word, PowerPoint, Excel, izrada web stranice…). Termini održavanja prilagođavaju se samim polaznicima. Putem online nastave, planiraju se održati i radionice kako otvoriti obrt i OPG, te radionice o softskills i aktivnim mjerama samozapošljavanja.

Osim ovih radionica mladima će se pružiti mogućnost sudjelovanja na okruglim stolovima, posjete lokacijama dobre prakse, radionice međugeneracijske solidarnosti i mnoge druge. Osnovni cilj projekta je mladim osobama omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena uključujući fizičku i socijalnu uključenost kroz razne edukacije, radionice i izlete.

Korisnici projekta su zadovoljni održavanjem online radionica, jer svaka radionica pruža kvalitetne informacije koje im pomažu u razvoju njihovih vještina i znanja i koje će zasigurno primijeniti u budućnosti.

Ukoliko ima još mladih koji bi se htjeli priključiti projektu slobodno se prijavite na mail: lagstrossmayer.mladi.ruralna@gmail.com ili na broj mobitela 095/876-2983 Andrea.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.