Na temelju javnog poziva za prijavu škola domaćina za Državno natjecanje učenika strukovnih škola – Worldskills Croatia 2021. u školskoj godini 2020./2021. u okviru ESF-ova projekta Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre, koje će se održati na Zagrebačkom velesajmu od 11. do 13. svibnja 2021., za domaćina discipline Pekarstvo odabrana je Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova.

Domaćin iste discipline bila je Škola i prije dvije godine, a već ranije su bili domaćini i u disciplinama Stolastvo i Frizerstvo. Veliko je to priznanje uspješnom radu Škole, koja mora u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje provesti ovo zahtjevno natjecanja koje će se održati u posebnim pandemijskim uvjetima bez nazočnosti publike.

Osim kao organizator natjecanja, Škola će se predstaviti kroz četvero učenika i učenica koji su izborili plasman na državno natjecanje i tamo će pokušati izboriti titulu državnih prvaka i plasirati se na svjetsku završnicu Worldskillsa, koja će se održati ukoliko to dozvole epidemiološki uvjeti.

Na državnu završnicu u Zagrebu plasirali su se: Domagoj Liović (4.RT) u disciplini Strojarske tehnike (mentor Drago Marić), Nikola Štefančić u disciplini Soboslikarstvo (mentorica Patricija Drenjančević), Matej Brkić u disciplini Agro (mentorica Jadranka Mergeduš) i Emanuell Kramarić (mentorica Marija Batori).

Foto: SSŠ A.H.

Izvor: novi-radio.hr