Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te uz podršku Hrvatske gospodarske komore organizira radionice za potencijalne korisnike iz mjere 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“ Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020.. Mjera 8 je namijenjena šumarskom te drvno-tehnološkom sektoru, a korisnicima će biti pružene informacije o aktualnim i budućim natječajima te načinu prijave i podnošenja zahtjeva za potporu.

Radionice su namijenjene šumoposjednicima, udrugama šumoposjednika, trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama koje na temelju zakona imaju javne ovlasti i koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, udrugama civilnog društva i drugim pravnim osobama koje na temelju zakona imaju javne ovlasti, a čije je područje djelovanja usmjereno na zaštitu okoliša i prirode kao i obrtima, mikro, malim i srednjim poduzećima licenciranim za radove u šumarstvu.

Naglasak je na otvorenim natječajima za tipove operacija 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ i 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“. Korisnike ćemo također upoznati sa tipom operacije 8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“ za koju je objava natječaja predviđena sredinom ovog mjeseca.

Podsjećamo, u Narodnim novinama br. 31/18 objavljen je Pravilnik za tipove operacija 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ i 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“, dok je u Narodnim novinama br. 46/18 objavljen Pravilnik za tip operacije 8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“. Više informacija o objavljenim natječajima pronađite na sljedećoj poveznici.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj za tipove operacija:
• 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ za koju se prijave na natječaj podnose od 2. srpnja do 31. kolovoza 2018. godine
• 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ za koju se prijave na natječaj podnose od 1. lipnja do 2. kolovoza 2018. godine .

Radionice će biti održane prema rasporedu:

Raspored radionica
Datum Mjesto Vrijeme Adresa
11.6. Pleternica 12 sati Školska sportska dvorana, Školska b.b.
11.6. Vinkovci 11 sati Velika Vijećnica (zgrada Županije), Glagoljaška 27
12.6. Osijek 9 sati Dvorana HGK ŽK Osijek – Europske avenije 13
15.6. Karlovac 13 sati Hotel Korana-Srakovčić, Perivoj Josipa Vrbanića 8
18.6. Bjelovar 9 sati Dvorana HGK ŽK Bjelovar  – Petra Preradovića 4/1
18.6. Varaždin 13 sati Svorana HGK ŽK Varaždin – Petra Preradovića 17
29.6. Sisak 9 sati Dvorana HGK ŽK Sisak – Kranjčevićeva 16

Za sudjelovanje na radionici potrebno je prijaviti se na poveznici.

Izvor: www.apprrr.hr