LAG ,,Strossmayer“ je potpisao Ugovor sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za financiranje projekta ,,Vrijeme je za društvo“, prijavljenog na Poziv za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu. Vrijednost projekta za prvu godinu provedbe iznosi 78.000,00 kn.

            Potpisom Ugovora LAG-u ,,Strossmayer“ odobrena su sredstva za financiranje projekta ,,Vrijeme je za društvo“, za vrijeme provedbe od godinu dana, odnosno do 31. prosinca 2021. godine. Nakon završetka jedne godine provedbe, postoji mogućnost daljnjeg nastavka financiranja još jedne godine, te bi se u tom slučaju projekt mogao provoditi i dvije godine. Projektom je zaposlena 1 nezaposlena mlada osoba.

            Projekt se provodi u suradnji sa partnerom Općinom Strizivojna, koja je ujedno osigurala besplatni prostor za provođenje svih projektnih aktivnosti. Projekt se provodi sukladno preporukama Nacionalnog stožera vezano uz pandemiju Covid-19. Osim radionica, u okviru projekta provodi se i aktivnost podjele materijala za čitanje korisnicima, koji također imaju mogućnost da im se po potrebi dostavljaju lijekovi, namirnice i slično.

Izravni korisnici projekta su 40 osoba starijih od 60 godina koji svojim sudjelovanjem stječu nove životne navike i nova znanja. Također ih se potiče na veću socijalnu interakciju i uključivanje u život zajednice, a sve navedeno će dugoročno utjecati na povećanje kvalitete njihovog života.