Poštovane članice i članovi,

Danas 04. studenoga 2016. godine na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljeno je privremenu rang listu nakon provedenog natječaja za podmjeru 19.2.  „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, odnosno provedba Lokalne razvojne strategije. Lokalna akcijska grupa Strossmayer prijavila se na ovaj natječaj, što Vam je i poznato. Povjerenstvo za prijavu na natječaj sastavljeno je od slijedećih članova: Božana Rogalo, Danijela Ljubas, Zrinka Nakić Benc, Lucija Kravat, Hrvoje Lukačević. Sa zadovoljstvom mogu objaviti da je naš LAG Strossmayer na listi odabranih LAG -ova. Na web stranici LAG -a možete pronaći dokumente.

Nakon izuzetno užurbanog rada, u kratkim i stisnutim rokovima, sa svim problemima koji su nas pritiskali, uspjeli smo. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u osnaživanju i postavljanju LAG-a Strossmayer „na noge“. Puno smo svojeg vremena odvojili za ovaj zajednički cilj, puno je znanja i truda uloženo, puno novca. Održali smo mnogobrojne radionice, predavanja, edukacije, sastanke. Zahvaljujem voditeljici LAG-a, članovima Upravnog odbora, mojim zamjenicima Mirku Miladinović i Luciji Kravat, gradonačelniku grada Đakova, načelnicima općina Drenje, Levanjska Varoš, Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna, Viškovci, načelnici općine Trnava, Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Hvala Vam svima što ste vjerovali i vjerujete,i što podržavate ovo što radimo.

Želim ovaj radosni trenutak iskoristiti i podsjetiti Vas što je cilj i svrha ove naše udruge. Udružili smo se kako bismo zajedno potaknuli i promicali ruralni razvoj. Svrha udruživanja lokalne samouprave, gospodarstvenika i civilnog sektora je stvaranje partnerstva, kroz koja ćemo ostvariti gospodarski, socijalni, društveno razvoj, stvoriti infrastrukturu, poboljšati kvalitetu života, te u konačnici zaista vidjeti kako izgleda razvijeni ruralni kraj i živjeti u tom kraju.

Na kraju ovog obraćanja, slobodna sam reći, ne dajmo da nam zamru sela, dopustimo i drugima da upoznaju život na selu. Dajmo svoj doprinos, budimo jedinstveni u ovom cilju, čuvajmo svoje i neka bude još bolje. Sav razvoj kreće od malog čovjeka, pokrenimo ga.

S poštovanjem,

P R E D S J E D N I C A

Božana Rogalo, mag.iur.