Lokalna akcijska grupa ,,Strossmayer“ je zajedno s partnerom Općinom Viškovci u ožujku 2020. godine započela provedbu projekta „Mladi–budućnost ruralnih područja“. Projekt je prijavljen putem Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2019. godinu, objavljenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kao još jedan primjer dobre prakse posjetili smo 28. listopada 2020. godine OPG Vladimir Ćorić u Đakovu. Vlasnik, a koji je ujedno i predsjednik Udruge kulinara ,,Đakovački kulin˝, je spremno podijelio s nama svoja bogata iskustva vezana za proizvodnju suhomesnatih proizvoda, te nam je naglasio kako su njegovi proizvodi uspješni i na međunarodnom tržištu. Osim toga, imali smo prilike čuti nešto i o povijesti slavonskog kulina koji kao nezaobilazni dio slavonske tradicije i kulture već 30 godina čini sastavni dio manifestacije u sklopu nadaleko poznatih Đakovačkih vezova. Zahvaljujemo domaćinu Vladimiru Ćoriću na gostoprimstvu i na brojnim iskustvima koje je podijelio s nama. Nakon posjete navedenom OPG-u uslijedio je posjet farmi koja se nalazi u Vrbici.

Područja djelovanja projekta ,,Mladi-budućnost ruralnih područja“ prvenstveno su usmjerena na mlade osobe kako bi im se omogućila bolja kvaliteta života u ruralnom području, odnosno informiranje, educiranje te osnaživanje mladih osoba. Terenska radionica je održana uz pridržavanje propisanih mjera vezano uz pandemiju COVID-19.