Lokalna akcijska grupa ,,Strossmayer“ je zajedno s partnerom Općinom Viškovci, u ožujku 2020. godine započela provedbu Projekta Mladi – „Budućnost ruralnih područja“. Projekt je prijavljen putem Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2019. godinu, objavljenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nakon poslušanih predavanja na temu ˝Kako otvoriti OPG ?˝ mladima se pružila mogućnost posjetiti jedan OPG kao primjer dobre prakse. Od mnogih OPG-ova koji djeluju na našem LAG području, odlučili smo iskoristiti priliku za posjet uspješnom OPG-u Slaven Grgić koji se bavi proizvodnjom vina. Terenska radionica održana je 19. listopada 2020. godine u Mandićevcu.

Obilaskom vinskog podruma i vinograda uz nositelja OPG-a Slavena i člana OPG-a Borisa Grgića mladi su se upoznali s nastankom i radom OPG-a, s vinogradarstvom i proizvodnjom vina. Polaznici radionice su bili oduševljeni prekrasnim vinogradima, pogledom i vrhunskim podrumom. Zahvaljujemo domaćinima Slavenu i Borisu Grgiću na srdačnom dočeku i trudu te što su nam omogućili posjet svom OPG-u.

Područja djelovanja projekta ,,Mladi-budućnost ruralnih područja“ prvenstveno su usmjerena na mlade osobe kako bi im se omogućila bolja kvaliteta života u ruralnom području, odnosno informiranje, educiranje te osnaživanje mladih osoba.