U sklopu projekta „Mladi-budućnost ruralnih područja“ 20. listopada 2020. godine održana je terenska radionica primjera dobre prakse u OPG-u Totić Branko u Ovčari. LAG-u ,,Strossmayer“ i Općini Viškovci kao partneru je odobren ovaj projekt putem Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2019. godinu, objavljenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U prekrasnom ambijentu koji pruža priroda ovog naselja u sastavu Općine Levanjska Varoš, sudionici su imali prilike posjetiti ruralnu kuću za odmor vlasnika Branka Totića, te iz prve ruke doznati koji su sve izazovi s kojima se vlasnik susretao prilikom izgradnje tog zaista impresivnog objekta. Vlasnik je svoje izlaganje održao uz bazen koji čini posebno zanimljiv dio ruralne kuće za odmor, gdje je naveo kratke crtice iz povijesti naselja i naglasio veliki turistički potencijal Ovčare. Zahvaljujemo domaćinu Branku Totiću te članu OPG-a Jozi Totiću na gostoprimstvu i na brojnim korisnim savjetima koje je podijelio s nama.

Područja djelovanja projekta ,,Mladi-budućnost ruralnih područja“ prvenstveno su usmjerena na mlade osobe kako bi im se omogućila bolja kvaliteta života u ruralnom području, odnosno informiranje, educiranje te osnaživanje mladih osoba. Terenska radionica je održana uz pridržavanje propisanih mjera vezano uz pandemiju COVID-19.