Na Poljoprivrednom Fakultetu u Osijeku održat će se “Festival Bioraznolikosti” na kojem možete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva.

Na Poljoprivrednom Fakultetu u Osijeku (Ulica Petra Svačića 1d) u dvorani “Aula Magna (2. kat) 24.03.2018. od 10:00-14:00 sati održat će se “Festival Bioraznolikosti“.

Program Festivala:

  • 10:00h-10:10h – prof.dr.sc. Marija Heffer – Udruga OSPERA – predstavljanje projekta “Festival Bioraznolikosti”
  • 10:15h-10:25h – Jelena Baborac – ISKRA Waldorfska inicijativa – predstavljanja projekta “Održi se”
  • 10:30h-10:45h – prof.dr.sc. Mirjana Brmež – PFOS – predavanje “Bioraznolikost TLA”
  • 11:00h-12:00h – Silvija Kolar Fodor – Udruga BIOVRT – predavanje “VRTLARENJE U SKLADU S PRIRODOM”
  • 12:15h- 2:30h – Silvija Kolar Fodor – Predstavljanje knjige “VRTLARENJE U SKLADU S PRIRODOM”
  • 12:30h-14:00h – Razmjena sjemena i iskustava ekoloških OPGova, udruga, vrtlara

Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom”

Na predavanju ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

U sklopu predavanja biti će organizirano i kratko predstavljanje upravo izdane knjige “Vrtlarenje u skladu s prirodom” autorice Silvije Kolar-Fodor koja će se moći kupiti nakon predavanja (cijena knjige je 129 kn).

Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

Izvor:www.agroklub.com