Hrvatska mreža za ruralni razvoj (HMRR) poziva predstavnike organizacija civilnog društva na sudjelovanje na treningu ˝Transparentno i odgovorno upravljanje OCD-ima˝ koje će se održati 4. prosinca 2018. u Zagrebu. Ovaj trening prvi je od tri modula treninga o općem upravljanju organizacijama civilnog društva u okviru projekta “Umrežavanje i zagovaranje za zeleno gospodarstvo”. Rok za prijavu je 23. studenoga 2018.

Ovaj trening prvi je od tri modula treninga o općem upravljanju organizacijama civilnog društva u okviru projekta “Umrežavanje i zagovaranje za zeleno gospodarstvo”. Dio projekta čine aktivnosti jačanja institucionalnih kapaciteta i zagovaračke snage organizacija civilnog društva (OCD-a) što uključuje i aktivnost jačanja kapaciteta u općem upravljanju OCD-ima (interno upravljanje, planiranje, financijsko upravljanje i diversifikacija financiranja te izvješćivanje).

Vjerodostojne organizacije koje imaju kapacitete za identificiranje potreba svojih članova i uspješno komuniciranje s njima, koje posjeduju vještine upravljanja, izvještavanja i planiranja te znanja o prikupljanju sredstava, pokazuju odgovornost i transparentnost svojim članovima i donorima, ali i uspješno osiguravaju potrebna sredstva za funkcioniranje organizacije. Jačanjem kapaciteta OCD-a također se nastoji doprinijeti uspješnijoj provedbi projekata zelenog poduzetništva koji će biti financirani kroz ovaj projekt.

Zainteresirane molimo da se prijave popunjavanjem PRIJAVNICE i slanjem na [email protected], do petka 23. studenoga 2018.

Više informacija nalazi se u  POZIVUPROGRAMU treninga.

Više o projektu “Umrežavanje i zagovaranje za zeleno gospodarstvo” pročitajte OVDJE.

Izvor: www.odraz.hr