Seoske žene iz svih županija mogu se prijaviti do 30.lipnja.

Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Tim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15.listopada diljem svijeta.

˝Izbor će biti 14. listopada u Zagrebu, a prijave su otvorene do 30.lipnja. Nakon što se zatvori natječaj, obilaze se farme žena koje su se prijavile, a na dodjeli naš stručni žiri bira najbolju te prvu i drugu pratilju. Ovo je prilika za sve žene koje imaju što pokazati˝, poručila je Katica Jeleković.

Skrenuti će se medijska pažnja na ženine uspješne aktivnosti koje do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, osobito u seoskim sredinama.

Ovogodišnji izbor održati će se 14.listopada u gradu Zagrebu, a prijave se primaju do 30.lipnja 2018. godine. Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis. Prijave slati poštom na adresu svoje županije ukoliko su objavili natječaj, a ako nisu, onda na adresu: Katica Jerleković(predsjednica udruge), Cekovići 26, Kravarsko ili elektroničkom poštom na [email protected]
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broju mob: 098/659-880

Izvor: www.agrobiz.vecernji.hr