24. ožujka 2017. u Zagrebu (Galerija Lauba) održat će se Dijalog s građanima s europskim povjerenikom za poljoprivredu i ruralni razvoj Philom Hoganom, zastupnicom u Europskom parlamentu Marijanom Petir i ministrom poljoprivrede Republike Hrvatske Tomislavom Tolušićem, u vremenu od 11:15 do 12:45 sati.

Najava događanja objavljena je na web stranici Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj: https://ec.europa.eu/croatia/events/citizens_dialogue_with_commissioner_phil_hogan_hr i web stranici Europske komisije: https://ec.europa.eu/info/events/citizens-dialogues/citizens-dialogue-zagreb-commissioner-phil-hogan_en

Prije početka Dijaloga s građanima planirano je održavanje svečanosti dodjele nagrade za najboljeg mladog poljoprivrednika u RH s početkom u 10 sati te panel rasprava. Više informacija o ovom dijelu događanja očekujemo naknadno.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organizira besplatan autobusni prijevoz iz Osijeka na događanje u Zagrebu i natrag. Informacijski centar Europe Direct Osijek koji djeluje pri Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje sudjeluje u organizaciji autobusnog prijevoza iz Osijeka.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje i organizirani prijevoz, kontakt za prijavu je putem e-maila: [email protected] ili telefona: 031/221 839.

Općenito, Dijalozi s građanima u obliku javnih rasprava održavaju se diljem EU-a i omogućavaju neposrednu razmjenu mišljenja građana s povjerenicima Europske komisije.