“Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2019” (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2019) je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima. Rok za prijavu: 24. svibnja 2019.

Ova nagrada objavljena je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama. U natječaju za dodjelu EEPA 2019 nagrade sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije, Island, Norveška, Srbija i Turska.

Natječaj je otvoren za:

 • nacionalne organizacije
 • gradove i općine
 • regije i zajednice
 • javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika
 • obrazovne programe i poslovne organizacije

Dodijelit će se dvije vrste EEPA nagrada:

 • Pobjednicima u svakoj od ukupno šest kategorija
 • Glavnom pobjedniku – Velika nagrada žirija (za kandidata odnosno projekt/inicijativu iz bilo koje od šest kategorija, koji je ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi)

EEPA 2019 šest kategorija:

 1. Promicanje poduzetničkog duha
 2. Ulaganje u poduzetničke vještine
 3. Poboljšanje poslovnog okruženja
 4. Poticanje internacionalizacije poslovanja
 5. Podupiranje razvoja zelenih tržišta i učinkovitosti resursa
 6. Odgovorno i uključivo poduzetništvo

Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje dvije godine ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku, ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od dvije godine.

* Dokumentacija za prijavu je dostupna je OVDJE.

Izvor: mingo.hr