VAŽNA OBAVIJEST: Dana 15. travnja 2019. produljuje se rok za dostavu prijava na javni poziv za odlazak na gospodarske susrete u sklopu EUREKA Global Innovation Summit-a. Novi krajnji rok za podnošenje prijava je 17. travnja 2019. godine do 20:00 sati. Ostale odredbe predmetnoga Javnog poziva ostaju neizmijenjene.

Na temelju članka 17. točke 3. Statuta Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Narodne novine, br. 107/14,72/15,116/15), u skladu s Uredbom komisije (EU) br. 1407/2013 od 18. prosinca 2013. o primjeni članaka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije na potpore de minimisHAMAG-BICRO organizira javni poziv za odlazak na gospodarske susrete u sklopu EUREKA Global Innovation Summit-a u Manchesteru (Velika Britanija) koji se održava od 14. – 16. svibnja 2019. godine.

EUREKA Global Innovation Summit namijenjen je međunarodnim investitorima i poduzetnicima iz područja inovacija, digitalizacije, umjetne inteligencije i održive energije. Trodnevni događaj, koji će se sastojati od konferencija, panela i gospodarskih susreta, okupit će više od 1700 posjetitelja i 140 govornika iz više od 45 zemalja.

Tijekom cijelog događanja, u organizaciji Europske poduzetničke mreže, odvijat će se i poslovni razgovori poduzeća, a za sudjelovanje se možete registrirati putem službene stranice događaja.

 Zašto sudjelovati na gospodarskim susretima?

  • Saznajte najnovije informacije o globalnim trendovima i inovacijama
  • Promovirajte svoje proizvode, tehnologiju i znanje
  • Pronađite rješenja za vaše područje djelovanja
  • Pronađite nove komercijalne i tehnološke partnere
  • Pronađite nove klijente i stvorite nove suradnje s poslovnim partnerima
  • Raspravljajte o novim projektnim idejama

Primarni cilj poslovnih sastanaka prijavitelja na ovaj poziv, s ostalim sudionicima događaja,  je pronalaženje međunarodnih partnera za istraživačko-razvojni projekt koji prijavitelji namjeravaju prijaviti u Eurostars program. Prijavitelji mogu imati i dodatne razgovore o komercijalnoj suradnji u sklopu istog događaja.

Što će se financirati?

HAMAG-BICRO će kroz švicarsko-hrvatsku suradnju na programu Eurostars financirati troškove aviokarata za 12 poduzeća, odnosno aviokartu za po jednog predstavnika iz svakog poduzeća, u intenzitetu 100%. Trošak aviokarte smatrat će se potporom male vrijednosti (de minimis potporom).

Troškovi smještaja ne financiraju se kroz ovaj Javni poziv, već ih prijavitelji moraju snositi sami.

Hrvatska delegacija planira krenuti na put 13. svibnja 2019. godine, dok je predviđeni povratak u Zagreb 16. svibnja 2019. godine. Ukoliko prijavitelj želi krenuti ranije ili ostati duže od predviđenog, molimo da to napiše u prijavi. https://hamagbicro.hr/eureka-global-innovation-summit-otvoren-javni-poziv-za-gospodarske-susrete/