U okviru provedbe projekta suradnje “Naše domaće“, koji provode LAG-ovi LAG Baranja, LAG Karašica, LAG Vuka-Dunav i LAG Strossmayer te uz stručnu podršku Osječko-baranjske županije, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, dana 29. lipnja 2021. godine u Hotelu Patria u Belom Manastiru u 10:00 sati u organizaciji LAG-a Baranja održalo se predstavljanje projekta sa svrhom upoznavanje javnosti s mogućnostima i prednostima stjecanja regionalne oznake kvalitete

Golden Panonian Quality

Cilj projekta je brendiranje domaćih lokalnih proizvoda s područja Osječko-baranjske županije u svrhu njihove prepoznatljivosti i prepoznavanja regije kao tradicionalno gastroturističke ponude.

Projekt suradnje “Naše domaće” financira se iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske kroz tip operacije 19.3.2. “Provedba aktivnosti projekata suradnje”. Vrijednost projekta iznosi 382.292,31 kuna.

Projektom je obuhvaćeno brendiranje šest grupa proizvoda s područja Osječko-baranjske županije: sir i mliječne prerađevine, suhomesnati proizvodi, prerađevine od voća, povrća i industrijskog bilja, voćne rakije i likeri, začinsko i aromatično bilje te med i proizvodi od meda. Provedbom projekta registrirana je regionalna oznaka kvalitete “Golden Panonian Quality”, koju će moći koristiti svi lokalni proizvođači koji se žele uključiti u sustav kvalitete lokalnih proizvoda i čiji proizvodi zadovolje kriterije iz specifikacija i pravilnika izrađenog u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku.

U Etnoselu Hotela Patria organizirano je izlaganje proizvoda lokalnih proizvođača s područja Osječko-baranjske županije koji su potencijalni kandidati za stjecanje regionalne oznake kvalitete “Golden Panonian Quality”.

Ispred LAG-a Strossmayer proizvode su izlagali OPG Valentina Hudorović i OPG Denis Duvnjak.