11. listopada 2021. Udruga ruralnog turizma Hrvatske s LAG-om  “STROSSMAYER” i u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije je održala radionicu za postojeće pružatelje usluga u seoskom turizmu u DVD-u Gašinci pod temom „Seoski turizam i kako ga zajednički promovirati putem Digitalnog kataloga seoskog turizma Republike Hrvatske?”.

Radionicu je vodila Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske, koja je osim ostalog prezentirala prvi Digitalni katalog seoskog turizma Hrvatske koji će uvelike doprinijeti popisivanju i prezentaciji postojećih pružatelja usluga u seoskom turizmu.

Idući dan, 12. listopada u prostorijama izletišta OPG-a Konjarik Dominik u Majaru, održana je radionica za poljoprivrednike zainteresirane za pokretanje seoskog turizma, odnosno pružanje ugostiteljskih i/ili turističkih usluga s temom “Što je seoski turizam i kako ga pokrenuti?” koju je LAG “Strossmayer” dodatno organizirao u suradnji s Udrugom ruralnog turizma Hrvatske namijenjenu svim poljoprivrednim proizvođačima zainteresiranim za pokretanje seoskog turizma.

Radionicu je vodila Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske, te je uputila sve sudionike kako postati i opstati kao pružatelj usluga u seoskom turizmu, prepreke na koje mogu naići te zakonodavni okvir koji treba pratiti. Na radionici su iz vlastitog iskustva, a kao primjer dobre praske, govorili Dubravka Vugrinović, ekonomistica turizma, voditeljica turističke agencije „Orion tours” i ruralne kuće za odmor ,,Panonian Resort”, i Jozo Totić, vlasnik vile „Danica“ na Ovčari u općini Levanjskoj Varoši. Prisutnima se obratila i Josipa Konjarik, u čijem se prostoru održavala radionica, a koja je dodatno motivirala sve prisutne da uvide veliki potencijal razvoja seoskog turizma na području LAG-a „Strossmayer“.