Dana 15. lipnja 2020. godine, u prostorijama LAG-a ,,Strossmayer˝ su na konferenciji povodom odobrenja projekata izabranih na 3. Natječaju od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sudjelovali predstavnici poljoprivrednih gospodarstava čiji projekti su odobreni za financiranje.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je Odluke o dodjeli sredstava za korisnike koji su podnijeli Zahtjev za potporu na 3. LAG Natječaju za tip operacije 2.2.1. ,,Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava˝ LAG-a ,,Strossmayer˝ sukladan tipu operacije 6.3.1. iz PRR RH.

Pravo na potporu putem 3. LAG Natječaju ostvarilo je 9 korisnika od kojih je 6 ispod 41 godine starosti i od toga su 3 žene. Svakom korisniku odobrena je potpora u visini 111.382,50 kuna te ukupna vrijednost odobrene potpore odobrene putem 3. LAG Natječaja iznosi 1.002.442,50 kuna.

Odobreni su projekti: ˝Ulaganje u stočarstvo i voćarstvo˝ nositelja OPG-a Andreja Birtića, ˝Osuvremenjivanje poljoprivredne mehanizacije˝ nositeljice OPG-a Unterajner Bušić Tamare, ˝Podizanje nasada oraha i šljiva i nabava poljoprivredne mehanizacije˝ nositelja OPG-a Totić Branka, ˝Podizanje eko nasada oraha te kupnja poljoprivrednog zemljišta i mehanizacije˝ nositelja OPG-a Pitinac Zvonka, ˝Modernizacija poljoprivredne mehanizacije˝ nositeljice OPG-a Čurić Marije, ˝Kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme˝ nositelja OPG-a Grgić Slavena, ˝Ulaganje u nabavu mehanizacije, strojeva i opreme˝ nositelja OPG-a Krajina Ivice, ˝Povećanje obima proizvodnje kupovinom poljoprivrednog zemljišta i redukcija određenih operacija pri uništavanju korova˝ nositeljice OPG-a Vračević Ksenije te ˝Unapređenje i modernizacija OPG-a˝ nositelja OPG-a Fabric Tomislava.

Još jednom čestitamo svim korisnicima i želimo im uspješnu provedbu projekata !