U prostorija LAG-a ,,Strossmayer“ danas, 22. ožujka 2021. godine, održana je svečana dodjela Odluka za 2. LAG Natječaj za tip operacije 2.2.1. ,,Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“ za razdoblje 2014.-2020., sukladan tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja RH. Naime Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je te izdala Odluke za sve projekte prijavljene na 2. LAG Natječaj za koje je LAG podnio Zahtjev za potporu u Agenciju za plaćanja.

LAG ,,Strossmayer“ je i ranije provodio Natječaje, ali ovo je prvi natječaj sukladan tipu operacije 7.4.1. iz PRR RH te je isti uspješno proveden i u potpunosti odobren od strane Agencije za plaćanja 2. LAG Natječaj je objavljen 2019. godine te je ukupno prijavljeno 8 projekata od kojih su svih 8 ostvarili pravo na potporu. Na 2. LAG Natječaj su se prijavile sve JLS u sastavu LAG-a ,,Strossmayer“.

Ukupno odobrena potpora putem 2. LAG Natječaja iznosi 2.372.000,00 kn, te iznos odobrene pojedinačne potpore za svaki projekt iznosi 296.500,00 kn.

Predsjednica LAG-a ,,Strossmayer“ Božana Rogalo izrazila je zadovoljstvo uspješno provedenim 2. LAG Natječajem koji je u potpunosti odobren od strane Agencije za plaćanja te što su se na njega javile sve JLS u sastavu LAG-a ,,Strossmayer“ prepoznavši u ovom LAG Natječaju mogućnost za razvoj lokalnih ruralnih sredina. Prije same dodjele Odluka predsjednica Božana Rogalo čestitala je svima i zahvalila čelnicima JLS.

Odobrena potpora će se koristiti za razne projekte koji će poboljšati kvalitetu života na ruralnom području LAG-a ,,Strossmayer“. U nastavku je više informacija o projektima JLS-a prema redoslijedu pozicije na rang listi 2. LAG Natječaja:

  1. Općina Satnica Đakovačka – odobren projekt ,,Rekonstrukcija javne zgrade – Dom kulture, grijanje, hlađenje, ventilacija i plinska instalacija
  2. Općina Semeljci – odobren projekt ,,Rekonstrukcija i uređenje postojeće zgrade u kulturni centar“
  3. Općina Trnava – odobren projekt ,,Rekonstrukcija i uređenje postojeće zgrade u kulturni centar“
  4. Grad Đakovo – odobren projekt ,,Izgradnja dječjeg igrališta u Selcima Đakovačkim“
  5. Općina Viškovci – odobren projekt ,,Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta Viškovci“
  6. Općina Drenje – odobren projekt ,,Građenje i opremanje kuće oproštaja u groblju Pridvorje
  7. Općina Strizivojna – odobren projekt ,,Građenje i opremanje parka“
  8. Općina Levanjska Varoš – odobren projekt ,,Izgradnja i opremanje javne građevine kapele na mjesnom groblju Milinac“

U nastavku možete pogledati fotografije s održane dodjele Odluka.