U petak, 22. svibnja 2020. godine u LAG-u ,,Strossmayer“ održan je radni sastanak sa Upravnim odjelom za ruralni razvoj Osječko-baranjske županije vezano uz prijavu na natječaj ,,Pametne ruralne zajednice 21”. Na sastanku te kasnijem obilasku područja sudjelovali  su predstavnici Upravnog odjela za ruralni razvoj OBŽ-a, LAG-a ,,Strossmayer“ te Općina: Satnice Đakovačke, Levanjske Varoši, Trnave i Drenja.

Projekt “Pametne ruralne zajednice 21” je dvoipol godišnji projekt koji je podržala Europska komisija (DG AGRI) s ciljem promicanja i primjene pristupa ,,Pametnih sela” u razvoju ruralnih područja širom Europe.

Upravni odjel za ruralni razvoj Osječko-baranjske županije u suradnji sa LAG-om ,,Strossmayer“ i Općinama: Satnica Đakovačka, Drenje, Levanjska Varoš i Trnava podnio je projektnu prijavu na javni poziv “Pametne ruralne zajednice 21” za ruralno područje koje obuhvaćaju ove četiri Općine.

Na sastanku se osvrnulo na podnesenu prijavu na javni poziv “Pametne ruralne zajednice 21”, Pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj OBŽ-a Slavko Marjančević istaknuo je kako ruralni prostor koje obuhvaćaju ove četiri Općine ima velike razvojne potencijale te je nadalje raspravljano o konceptu ,,Pametnih sela“.

Nakon održanog sastanka organiziran je obilazak lokacija na području Općina Satnica Đakovačka, Trnava, Levanjska Varoš i Drenja.  Pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj OBŽ-a Slavko Marjančević je nakon obavljenog posjeta još jednom istaknuo veliki razvojni potencijal i atraktivnost ovog ruralnog područja. 

LAG ,,Strossmayer“ se zalaže za razvoj ruralnog i kontinentalnog turizma te je ovo jedna u nizu inicijativa i suradnji kojima se nastoji pridonijeti kako ruralnom razvoju tako i razvoju turizma kao njegove bitne sastavnice.