Festival umijeća ”Obruč 2018.” se održava 22. rujna 2018. godine (subota) u Ulici bana Josipa Jelačića s početkom u 10:00 sati. Festival je sastavni dio gradske manifestacije ”Zvonila su zvona katedrale naše”.

U okviru Festivala će biti organizirana izložba, degustacija i prodaja tradicionalnih proizvoda na štandovima i stolovima. Svoje proizvode će ponuditi obrtnici, OPG-ovi, Udruge i Domaće radinosti s područja Slavonije i Baranje.

Također, u okviru Festivala će biti organizirano predstavljanje i radionice strukovnih zanimanja od strane Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova i đakovačkih tradicijskih obrta: Kolarsko-stolarski obrt Strnad (proizvodnja držala, saonica i ostalih proizvoda od drveta), Obrt Dario (obrt za popravak obuće i izradu ključeva) i Licitarski obrt Gvozdanović (proizvodnja medičarskih proizvoda).

Dio programa rezerviran je za najmlađe koje će razveseliti razne dječje aktivnosti.

Na Festivalu ”Obruč 2018.” 22. rujna 2018. posjetitelji će imati priliku uživati u glazbenom programu Cotyda banda i Giuliana.

Glavni organizator Festivala je Grad Đakovo a suorganizatori su Turistička zajednica grada Đakova, Udruženje obrtnika Đakovo i tvrtka Univerzal.

Posebnost ovog Festivala je mjesto održavanja, a to je Ulica bana Josipa Jelačića koja se za potrebe Festivala zatvara te postaje velika šetnica koja uz mnogobrojne ugostiteljske objekte i Festival, postaje živa scena umijeća.

Izvor: www.tzdjakovo.eu