LAG ”Strossmayer” uskoro će  objaviti natječaj za projekte malih poljoprivrednih gospodarstava.

Na pripremnim radionicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, LAG ”Strossmayer” i ostala 53 LAG-a,  zajedno s predstavnicima Agencije, Ministarstva poljoprivrede i ruralnih mreža radili su finalne korake u pripremi prvih LAG natječaja u Hrvatskoj.

U pripremi je dokumentacija za objavu mjere ”Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” putem koje će LAG-ovi  financirati projekte korisnika na svom području.

Raspisivanje LAG natječaja očekuje se krajem ožujka 2018. godine. Molimo sve potencijalne korisnike s područja LAG-a ”Strossmayer” koji se žele prijaviti na tip operacije 1.1.4. prema Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a ”Strossmayer” (sukladno tipu operacije 6.3.1. Programu ruralnog razvoja) »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«  da uvedu planirane promjene radi postizanja uvjeta za prijavu (SO, upis površina u ARKOD itd.). Promjene se moraju napraviti u Savjetodavnim službama najkasnije do 28. veljače 2018. Nakon toga, promjene više neće biti moguće do sljedećeg ciklusa revizije podataka (lipanj/srpanj 2018.).

Prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura čije se sjedište nalazi, a ulaganje odvija na području LAG-a ”Strossmayer” (Drenje, Levanjska Varoš, Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna,Trnava i Viškovci; i grad Đakovo).

Pozivamo potencijalne korisnike da prouče tekstove Pravilnika i Natječaja na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (www.apprrr.hr – Podmjere 6.3.) jer će uvelike biti slični tekstovima Pravilnika i Natječaja LAG-a ”Strossmayer”.

Na web stranici i FB grupi LAG ”Strossmayer” pravovremeno će biti objavljene sve detaljne informacije vezane uz Natječaje.