U okviru Programa prekogranične suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska 2021. – 2027., 24. ožujka 2023. godine bit će objavljen prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Najavljeno je da će poziv biti otvoren za tzv. standardne projekte u modelu otvorenog javnog poziva. To znači da će prijavitelji moći projektne prijave neprekidno podnositi od otvaranja poziva pa sve dok postoje dostupna sredstva.

Prvi rok za podnošenje prijava za prioritet 1 “Zelena i prilagodljiva regija” i prioritet 3 “Pristupačna i povezana regija” (Specifični cilj 6.2 “Povećanje učinkovitosti javne uprave s pomoću promicanja pravne i administrativne suradnje te suradnje između građana, aktera civilnog društva i institucija, osobito s ciljem rješavanja pravnih i drugih prepreka u pograničnim regijama”) predviđen je 24. svibnja 2023. godine, dok je prvi rok za podnošenje projektnih prijava za prioritet 2 “Otporna i održiva regija” predviđen 21. lipnja 2023. godine.

Detaljnije informacije o Pozivu i natječajna dokumentacija bit će objavljeni na datum objave Poziva na službenim mrežnim stranicama Programa.

Prve radionice za prijavitelje organizirat će se nakon objave poziva na dostavu projektnih prijedloga, a predviđene su u trećem tjednu travnja 2023. godine. 

Više informacija o Programu možete pročitati na sljedećim poveznicama: Interreg Program Slovenija – Hrvatska 2021.-2027. i Sažetak za građane.

Izvor: www.uniri.hr