Završena je provedba i isplaćena cjelokupna potpora za još jedan projekt odobren putem 1. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“ za tip operacije 1.1.4. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” sukladan tipu operacije 6.3.1. PRR RH, iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u siječnju 2022. godine  isplatila je cjelokupan iznos potpore od 111.678,00 kn (kunska protuvrijednosti 15.000 EUR) za projekt prijavljen na 1. LAG Natječaj naziva “Modernizacija gospodarstva ulaganjem u kupnju strojeva i opreme” nositelja projekta OPG Marjanović Ivana.

OPG Marjanović Ivana poljoprivredno je gospodarstvo koje se sastoji od 2,79 ha od čega je na 0,92 ha trenutno zasađena aronija, na 1,61 ha zasađena je zob. Mladi nasad vinograda nalazi se na 0,15 ha, a nasad šljiva na 0,11 ha. Njihovo je gospodarstvo relativno mlado, osnovano je u 2016. godini na području Općine Trnava u mjestu Svetoblažje.

Trenutna proizvodnja sastoji se od uzgoja aronije, zobi, grožđa i šljiva od koje gospodarstvo ostvaruje određene prihode.

OPG Marjanović Ivana je do dodjele sredstava ostvarenih putem 1. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer” posjedovala stariju mehanizaciju i opremu, a kupnjom nove ostvarila je ogromne napretke u smislu modernizacije, te energetske i okolišne učinkovitosti. LAG Natječaj omogućio im je kupnju nove tanjurače, novog atomizera, motorne kosilice, traktorske kosilice, te kupnju opreme za preradu voća odnosno opremu za proizvodnju sokova i sirupa.

Nositeljica OPG Marjanović Ivana ističe kako ovakvim razvojem gospodarstva ono postaje gospodarski održivo što direktno utječe na zadržavanje seoskog stanovništva i proizvodnju lokalnih proizvoda.