Hrvatska mreža za ruralni razvoj i Volonterski centar Osijek zajedno provode projekt ”Volontiram i osnažujem lokalnu ruralnu zajednicu – poticanje volontiranja radi prevencije nasilja nad i među mladima” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Kroz projekt prijavljeni LAG-ovi educirali su se o menadžmentu volonterskih programa te će provesti manje volonterske akcije na svom području.

U sklopu projekta Lokalna akcijska grupa ”Strossmayer” će uz suradnju Turističke zajednice grada Đakova i Dječjeg vrtića Đakovo, provesti volontersku akciju pod nazivom ”Zelena oaza” u dvorištu Dječjeg vrtića Đakovo na adresi Luke Botića 2, 25. svibnja 2018. godine.

Volonterskom akcijom će se oživiti i  uljepšati prostor, odnosno ograda u dvorištu vrtića, vertikalnim vrtom u plastičnim bocama kojim će se vizualno obogatiti uređeno. U plastičnim bocama posaditi će se 50 sadnica različitog trajnog bilja. Plastične boce prikaz su očuvanja okoliša i dokaz kako nešto što se više ne upotrebljava, a u velikoj mjeri onečišćuje okoliš, možemo iskoristit na prikladan, a neobičan način.

Volonterska akcija provodi se za vrijeme manifestacije ”Hrvatska volontira” koja se održava već osmu godinu za redom i njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu.

Izvor slika: www.pogledaj.to