Ugovore za 16 projekata u okviru Programa zapošljavanja žena “Zaželi” u vrijednosti od oko 42 milijuna kuna podijelio je danas ministar rada Marko Pavić korisnicima iz cijele Hrvatske u velikoj vijećnici Zadarske županije. Nastavak je to Programa “Zaželi” u okviru kojeg će se iz Europskog socijalnog fonda s ukupno milijardu kuna financirati zapošljavanje preko 7.000 žena koje će se naredne dvije godine brinuti o 30 tisuća starijih osoba u Hrvatskoj.

LAG-u ”Strossmayer”  je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Odlukom o financiranju od 20. veljače 2019. godine odobrilo financiranje projekta „Korisno za zajednicu“ u bespovratnom iznosu od 2.523.659,37 kn.

Danas je u Zadru Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Korisno za zajednicu“ (Kodni broj: UP.02.1.1.05.0290.) ispred LAG-a ”Strossmayer” potpisala predsjednica Božana Kovačić s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Trajanje provedbe projekta je 30 mjeseci.

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europske unije, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu.

Partneri na projektu su:

  • Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek
  • Centar za socijalnu skrb Đakovo
  • Općina Semeljci
  • Općina Viškovci
  • Općina Satnica Đakovačka
  • Općina Trnava
  • Općina Strizivojna

Cilj projekta je promicanje zapošljavanja i aktiviranja žena u nepovoljnom položaju te prevencija rane institucionalizacije. Projektom će se zaposliti 15 žena starijih od 50 godina, najviše srednje stručne spreme sa područja navedenih Općina, koje će brinuti o 75 korisnika.

Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.


Izvor slike: www.057info.hr