Dana 20. prosinca 2022. godine Predsjednica LAG-a “Strossmayer” Božana Rogalo potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje koje je odobrilo financiranje projekta „Korisne za zajednicu“ u sklopu poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III u bespovratnom iznosu od 593.273,50 kuna.

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europske unije, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu.

Partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Đakovo, Općina Semeljci, Općina Viškovci, Općina Satnica Đakovačka i Općina Strizivojna. Trajanje provedbe projekta je osam mjeseci.  Cilj projekta je da se žene u nepovoljnom položaju uključe na tržište rada, 12 žena sa područja 4 općine LAG-a “Strossmayer”, što podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije, 72 osobe u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu.