LAG ,,STROSSMAYER” je u suradnji sa svjetskim Centrom za biodinamičku poljoprivredu dr. Rudolf Steiner a financirano od strane Ministarstva poljoprivrede RH, 1. lipnja 2021 godine na poljoprivrednom gospodarstvu SSS A. Horvata u Trnavi organizirao predavanje i radionicu o biodinamičkoj poljoprivredi. Radionica se održala sukladno preporukama Nacionalnog stožera vezano uz pandemiju COVID-19.

Predavanja i radionicu su održale mr.sc. Dijana Posavec, dipl. ing ravnateljica svjetskog Centra za biodinamičku poljoprivredu dr. Rudolf Steiner te stručna suradnica Amalka Vukelić, dipl.agr

Kroz predavanja i radionicu polaznici su se imali priliku upoznati sa biodinamičkom poljoprivredom kao i steći praktična znanja o pripremi biodinamičkih pripravaka i njihovoj primjeni. U ugodnom ambijentu poljoprivrednog gospodarstva i prekrasnoj prirodi Trnave polaznici su sa velikim zanimanjem slušali predavanja i aktivno sudjelovali u radionici. Djelatnice Centra za biodinamičku poljoprivredu dr. Rudolf Steiner su im stajale na raspolaganju za brojna pitanja.

Polaznici su se upoznali sa likom i djelom dr. Rudolfa Steinera, nastankom i povijesti ekološke i biodinamičke poljoprivrede te svjetskim trendovima i daljnjem razvoju. Kroz predavanja polaznici su se educirali o biodinamičkoj poljoprivredi, osnovnim postulatima, principima, metodama i tehnikama uzgoja.

Ovo je prva radionica biodinamičke poljoprivrede na ovom području čijom organizacijom je LAG ,,Strossmayer” omogućio lokalno dostupnu te putem financiranja od strane Ministarstva poljoprivrede RH besplatnu edukaciju o biodinamičkoj poljoprivredi. LAG ,,Strossmayer“ želi svojim poljoprivrednim proizvođačima putem organiziranja raznih predavanja i radionica prema njihovim potrebama i problemima omogućiti razne lokalno dostupne i besplatne edukacije i informiranje o najnovijim saznanjima vezano uz poljoprivrednu proizvodnju na našem LAG području te time doprinijeti lokalnom ruralnom razvoju.

Ovim putem zahvaljujemo SSS A. Horvata na pomoći u organizaciji i ustupljenom prostoru za održavanje predavanja i radionice.

 Prilog o održanoj radionici možete pogledati u ovu nedjelju u emisiji HRT-a ,,Plodovi zemlje“.