Predmet javnog natječaja za dodjelu nagrada za izradu projektnih ideja „Pametna sela“ na području Osječko-baranjske županije iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije u 2020. godini.

Projekt „Pametna sela“ predstavlja novi koncept razvoja ruralnog prostora koji stvaraju ljudi koji pokreću lokalne inicijative i traže praktična rješenja za probleme u svojim sredinama radi povezivanja sa susjednim selima, općinama i gradovima pronalazeći zajedničke interese, stvarajući partnerstva koja uključuju jedinice lokalne samouprave, lokalne proizvođače, male poduzetnike, udruge, zadruge i poduzeća, sve koji mogu pridonijeti cilju održivog rasta, gospodarskog razvoja i povećanju kvalitete života u ruralnom prostoru.

Pravo prijave na natječaj imaju fizičke (samostalno ili u partnerstvu s jedinicom lokalne samouprave) i pravne osobe, državljani Republike Hrvatske, a lokacija provedbe Projekta treba obuhvaćati područje Osječko-baranjske županije.

Javni natječaj otvoren je od 15. srpnja 2020. godine, a prijave se zaprimaju do 14. rujna 2020. godine.

Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za ruralni razvoj Osječko-baranjske županije na email adresu: [email protected] ili na kontakt telefon 221-561.

Izvor: http://www.obz.hr/index.php/potpore/natjecaji-i-javni-pozivi-u-tijeku