Lokalna akcijska grupa ”Strossmayer” u lipnju 2018. godine započela je sa provedbom projekta na području Općine Viiškovci pod nazivom ”Društveni kutak 60+” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri na projektu su Općina Viškovci, Udruga žena ”Cicika” iz Satnice Đakovačke i Udruga Bežična mreža Viškovci.

Projekt je u provedbi već tri mjeseca i traje do veljače 2019. godine. U projekt je uključeno 40 osoba starije životne dobi koje sudjeluju u različitim aktivnostima kao što su kreativne, kulturne, edukativne, informatičke  i zabavne.

Osnovni cilj projekta je osobama starije životne dobi omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena uključujući fizičku i socijalnu uključenost kroz razne edukacije, radionice i izlete. Starije osobe uče koristiti računalo, savladavaju različite tehnike oslikavanja, sudjeluju u zabavnim igrama i tjelovježbama te idu na razne izlete. U mjesecu srpnju korisnici su u sklopu projekta posjetili Bizovačke toplice, koji je samo jedan u nizu od planiranih izleta.

U petak 21. rujna 2018. godine organizira se izložba radova korisnika starije životne dobi koji su svojim umijećem tijekom provedbe projekta napravili mnoštvo umjetničkih predmeta.

Izložba će se održati u prostorijama Sportsko – kulturnog centra u Viškovcima s početkom u 15:00 sati. Pozivaju se svi zainteresirani da posjete izložbu i podrže naše korisnike potičući ih na uključenosti u društveni život zajednice. Pokažimo im da nisu sami!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S

S