Jučer je u gradskoj vijećnici održana redovna godišnja skupština LAG-a Strossmayer na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Božana Rogalo.

Rogalo je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Satnica Đakovačka, a uz predsjednicu izabrano je i 11 članova Upravnog odbora.

Prihvaćen je potom i Plan aktivnosti i financijski plan, a novoizabrana predsjednica najavila je ozbiljan rad.

Ono što čeka novo vodstvo LAG-a je svakako izrada Lokalne strategije koju, LAGosnovan 2013., još uvijek nema.

Prihvaćen je i Plan aktivnosti i financijski plan za ovu godinu, a novoizabrana predsjednica najavila je ozbiljan rad na izradi Lokalne razvojne strategije kao temelju budućeg djelovanja i apliciranja za sredstva fondova. “Svjesna sam da je LAG dosad bio prilično neaktivan zbog neinformiranosti i needuciranosti samih članova LAG-a, ali i stanovništva Đakovštine jer u LAG je uključeno 7 općina i Grad Đakovo, čeka nas veliki i težak posao , LAG smo postavili na noge i sad krećemo zapravo raditi. Prvi nam je potez izrada Strategije razvoja LAG-a jer bez te strategije ne možemo raditi ništa, a zatim nam ide prijava na natječaje. Vjerujem da našim članovima još nije jasno funkcioniranje samog LAG-a i što on donosi gospodarskom sektoru, civilnom sektoru, a što u konačnici donosi jedinicama lokalne samouprave”, ističe novoizabrana predsjednica. U Lokalanoj akcijskoj grupi svi su članovi ravnopravni, bez obzira iz kojeg sektora dolaze, naglašava predsjednica ističući da je iskustva potrebna za rad u LAG-u stekla i kao predsjednica Udruge žena Cicika iz Satnice kojoj su ove godine odobrena dva projekta: jedan od Ministarstva socijalne politike i mladih i jedan od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje,  te stručnjak za ruralni razvoj. Usavršavanje je prošla na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, a ujedno je i članica KUD-a Sloga iz Satnice Đakovačke.