Ekonomska klinika organizira skup edukativnih predavanja „Akademija za OPG“ u Osijeku

Akademija za OPG program je osmišljen od strane članova neprofitne udruge Ekonomske klinike, koja u suradnji s mentorima i vanjskim suradnicima pruža pomoć i besplatno savjetuje građane, neprofitne organizacije te mlade i socijalne poduzetnike.

Suočeni s činjenicom da je u posljednje četiri godine u Hrvatskoj nestalo više od 20.000 OPG-ova, studenti Ekonomske klinike odlučili su educirati obiteljska gospodarstva te im pružiti osnovno znanje o mogućnostima pribavljanja sredstava iz EU fondova kao i osnovna marketinška i menadžerska znanja za uspješnije vođenje obiteljskih gospodarstva. Obiteljska gospodarstva zatvaraju se svakodnevno, a najviše OPG-a ugasilo se tijekom 2015. godine kada je, zbog primjene novih pravila poljoprivredne politike i novog sustava potpora, broj smanjen za 13.748 OPG-ova.

Sudionici naših radionica su postojeći ali i budući OPG-ovi koji kroz interaktivna predavanja dolaze do odgovora na pitanja vezana uz svakodnevno poslovanje. Do sada su održane tri radionice na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na kojima je prisustvovalo preko 200 postojećih i budućih OPG-ova. Sukladno iznimno velikom interesu odlučili smo širiti ovu edukacijsku platformu i na druge gradove u Hrvatskoj, od kojih je prvi Osijek radi velikog broja zainteresiranih u toj regiji.

Akademija za OPG je zamišljena kao obrazovni program za sve OPG-ove i stanovnike koji se žele dodatno educirati o mogućnostima poslovnog usmjerenja prema poljoprivredi, osnovama marketinga i menađžmenta u OPG-u, o procesu apliciranja za sredstva iz EU fondova za male OPG-ove, pisanja poslovnog plana, efikasnog korištenja energenata, zadrugama i udruživanju te poticanju mladih na poduzetništvo u poljoprivredi.

Ovo događanje je idealna prilika za networking, a mnogi polaznici koje smo educirali naglašavaju kako im je „Akademija za OPG“ bio idealna prilika za upoznavanje novih poslovnih suradnika i partnera pomoću kojih su proširili svoje poslovanje. Upoznavanje novih suradnika bit će idealno u pauzama između predavanja te ponajviše u pauzi za ručak.

Akademija za OPG u Osijeku organizira Ekonomska klinika u suradnji sa Studentskim zborom Poljoporivrednog fakulteta Osijek. Edukacija se naplaćuje 50 kuna i održava u prostoru Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku. Akademija je koncipirana kao set od nekoliko odvojenih predavanja koja će biti održana istog dana, 6.5.2017. od 10 do 17 sati. Obuhvatiti će se teme vezane uz agromarketing, agrarno poduzetništvo (Jadranka Deže), financiranje OPG-a (Ivan Štefanić), troškove i kalkulacije u poljoprivrednoj proizvodnji (Ljubica Ranogajec), metode plaćanja (Karalić) te EU fondove (Genius consulting).

Pozivnicu preuzmite ovdje: Pozivnica za OPG akademiju u Osijeku.