Pozivamo sve zainteresirane poljoprivrednike na prvu radionicu u sklopu Agro-financijske akademije koja će se održati u Đakovu, 21. veljače 2019. godine. Radionicu organizira Hrvatska poljoprivredna komora i Zagrebačka banka d.d. Svi zainteresirani saznati će na koji način pokrenuti poslovanje i izraditi poslovni plan, koje su mogućnosti financiranja u okviru Programa ruralnog razvoja, saznati pogodnosti glede kratkoročnih i dugoročnih agrokredita i sl. LAG ”Strossmayer” na navedenoj radionici održati će predavanje o mjerama, odnosno tipovima operacija iz Lokalne razvojne strategije za područje LAG-a ”Strossmayer”.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na radionicu putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/2t2riLc

DNEVNI RED RADIONICE: AGRO FINANCIJSKA AKADEMIJA – ĐAKOVO

O projektu Agro-financijska akademija

Hrvatska poljoprivredna komora i Zagrebačka banka d.d. kroz zajednički projekt naziva: Agro-financijska akademija, organiziraju radionice za poljoprivrednike s ciljem savjetovanja u vezi s pokretanjem poslovanja, mogućnostima financiranja, privlačenju EU fondova te izradi poslovnog plana.

Radionice će se održavati u 20-ak hrvatskih gradova a o lokacijama ćemo Vas obavještavati putem naših stranica.

Osim edukacija, jedna od pogodnosti članovima HPK je i kreditiranje kratkoročnim i dugoročnim agrokreditima, specijalno namijenjenim poduzetnicima koji se bave poljoprivredom. Agrokreditima je moguće financirati sve što je potrebno u jednom ili više ciklusa proizvodnje – sjeme, sadni materijal, gnojivo i gorivo, zaštitna sredstva, održavanje mehanizacije, isplatu plaća i podmirenja poreznih obveza.

Osim financiranja, posebna pogodnost isključivo za članove HPK je i značajnije niža naknada za obradu kredita. Također, poljoprivrednici imaju pravo na besplatno otvaranje transakcijskog računa u banci uz početno korištenje paketa usluga bez naknade, a omogućene su im i pogodnosti korištenja prihvata kartica po povoljnijim uvjetima.

“Suradnja s HPK samo je još jedan korak kojim poljoprivrednicima olakšavamo poslovanje s bankom. Omogućavamo im da se fokusiraju na održivost i razvoj svojih poljoprivrednih gospodarstava, ulažu i šire se. Banka je tu da brine za sve što im je pri tome važno. Osim povoljnih uvjeta financiranja te edukacija, na raspolaganju su im i poduzetnički bankari koji im mogu pomoći savjetima kako racionalnije upravljati financijama te koji model financiranja je za njih najprikladniji”, poručila je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke.

“Suradnja sa Zagrebačkom bankom je nastavak rada krovne organizacije poljoprivrednika kojima omogućavamo povoljnije uvjete poslovanja te educiranje naših članova u ovim izazovnim vremenima. Bolja pristupačnost i jeftinije financiranje je svakako jedan od ključnih segmenata poslovanja svakog tržišno usmjerenog poljoprivrednog subjekta. Poljoprivreda je strateška grana hrvatskog gospodarstva, a mi smo ti koji našim poljoprivrednicima moramo pomoći da postanu konkurentniji za sve zahtjevnijem tržištu”, izjavio je Mladen Jakopović, predsjednik HPK.

Izvor: www.komora.hr