U četvrtak 4. veljače 2021. godine LAG ,,Strossmayer“ je u suradnji sa članom LAG-a SSS ,,Antuna Horvata“ organizirao 2. sastanak radne skupine predstavnika lokalnih dionika vezano uz prijavu drugog projekta suradnje iz Lokalne razvojne strategije LAG-a, mjera 19.3.2. iz PRR RH. Sastanak je održan uz pridržavanje svih mjera vezano uz pandemiju COVID-19.

LAG je osmislio prijedlog projektne ideje te se organizacijom 2. radnog sastanka htjelo nadalje  uključiti lokalne dionike u izradu drugog projekta suradnje iz LRS LAG-a kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo razvoju potencijala ovog područja i rješavanju problema. Na sastanku su sudjelovali Predsjednica LAG-a Božana Rogalo, djelatnice ureda LAG-a, predstavnici lokalnih poljoprivrednih proizvođača, ravnatelj SSS ,,Antuna Horvata“ prof. Mirko Ćurić te prof. Krunoslav Biberović.

Kako bi osigurao provođenje CLLD-a odnosno ,,Razvoja vođenog zajednicom“ LAG provodi razne aktivnosti usmjerene razvoju područja u koje kontinuirano uključuje predstavnike lokalnih dionika i nadalje nastavlja djelovati kao ,,platforma“ za umrežavanje i suradnju lokalnih dionika kako bi se zajednički doprinijelo ruralnom razvoju LAG područja.

SSS ,,A. Horvata“ je ponudila suradnju te bi uz njihovu pomoć i osiguravanje adekvatnog prostora bilo moguće realizirati ovakve i slične projektne ideje.

Sastanak je protekao u pozitivnom ozračju, velikom zainteresiranošću prisutnih da potpomognu i zajedničkim djelovanjem doprinesu promjenama i lokalnom razvoju. Razmijenjena su iskustva, informacije te je raspravljano i o dodatnim mogućnostima suradnje.